Kringeling 2023


KRINGELING, EEN VOLTREFFER

Op 1 Mei organiseren we sinds een aantal jaren een culinaire wandeling onder de naam KRINGELING.

De editie van 2023 kondigde zich bijzonder goed aan en was volzet met uiteindelijk 202 deelnemers: het aantal moet telkens beperkt worden om iedereen ’s middags rustig te kunnen laten genieten van de barbecue.

Waar de dagen voor 1 mei koud en nat waren konden we op 1 mei zelf genieten van een zeer mooie lentedag met een aarzelende start maar uiteindelijk volop zon: ideaal stapweer.

De deelnemers konden alvast beginnen in het OC St Goriks met koffie, thee of water en een lekkere ontbijtkoek. Met een goed aangeduid parcours (waarvoor dank aan wandelvereniging Egmont voor het gebruik van de pijlen) trokken we via De Vlamme richting Erwetegem en Godveerdegem met een ommetje langs de mooie vijver achter De Bron.

Bij Masvini was het genieten van een glaasje cava met quiche (gebakken door de bestuursleden) en even verder aan het voetbalveld van Zottegem (erg dankbaar dat we de kantines mochten gebruiken) serveerde traiteur David een erg gesmaakte barbecue. Na de middag trokken we verder naar de Steenbergse bossen (wat een prachtige natuur).

Terug in St Goriks konden wij bij Frank Steyaert het dessert verorberen: een lekkere rijstpap en alsof het nog niet genoeg was bij aankomst opnieuw koffie en mattentaart.

De koer en het aanpalend grasveldje was inmiddels helemaal volgelopen bij een lekker zonnetje en was er het optreden van Dirk Vandevelde die zonder verpinken alle aangevraagde schlagers uit zijn mouw toverde: niet alle wandelaars waren moe want een aantal “placeerde” zelfs een dansje op de koer.

Wat een kerel die Dirk Vandevelde die voor ambiance zorgde en dan ook staand applaus kreeg. Als afsluiter kon dit tellen!

Wij zien al uit naar de volgende editie op 1 mei 2024!

Eerste stop

bubbeltje & quiche

Dessertje

Rijstpapje kan er altijd bij

Tweede stop

BBQ tijd

UIteraard met Kringske

Na kopje koffie en lekker stukje mattentaart


Genieten van 2 uurtjes covers allerhande.